Skip to content

Minun valintani on auto- ja kuljetusala. Lue, miksi!

Peruskoulun jälkeen on monesti vaikea päättää mikä minusta tulee isona, mihin ammattiin ryhtyisin opiskelemaan. Ajatukset seuraavat usein trendejä ja suunnitelmat voivat muuttua moneen kertaan. Auto- ja kuljetusala ovat monipuolisia aloja, jotka tarjoavat runsaasti erilaisia opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksia. Minäkin löysin oman näköiseni uran täältä!

Jouko Sohlberg
Tekninen johtaja, Autoalan Keskusliitto

 

Autoalan polkuni alkoi ammattikoulusta autosähköasentajan tutkinnosta vuonna 1980. Olen aina ollut kiinnostunut autoiluun liittyvistä asioista ja työskentelystä ihmisten parissa, joten jatkoin nopeasti korjaamon mekaanikon töistä työnjohtotehtäviin. Autoalalla on helppo kehittää itseään ja kouluttautua vanhemmallakin iällä, niinpä jatkoin opintojani autoteknikoksi ja sen jälkeen vielä autoinsinööriksi. Nyt, 56-vuotiaana, olen juuri saanut päätökseen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelmassa, joka on edelleen syventänyt kokemustani.

Toimin Autoalan Keskusliitossa teknisenä johtajana. Autoalan kattojärjestössä tehtäväkuvani on laaja ja saan toimia autoalan näköalapaikalla. Kuljetusalan kanssa toimin yhteistyössä osaamisen kehittämiseen ja työvoiman hankintaan liittyvissä asioissa. Työskennellessäni vuosien aikana eri autoliikkeissä olen saanut tutustua laajasti autoliikkeiden toimintoihin. Autoalan Keskusliitossa työskentelemäni 13 vuotta ovat syventäneet ja monipuolistaneet näkemystäni ja kokemustani autoalasta.

 

” Tällä alalla on mahdollisuuksia jatkuvaan osaamisen kehittämiseen .”

Auto- ja kuljetusaloilla osaamisen kehittäminen on mahdollista työuran alusta loppuun asti. Alan yritykset mahdollistavat työntekijöiden osaamisen kehittämisen henkilön motivaation ja asenteen mukaan! Koulutusvaihtoehtoja löytyy erilaisille ihmisille, ihan nuorille ja vanhoille, introverteille ja ekstroverteille, käsin duunaajille ja bittinikkareille. Oma työni tapahtuu enimmäkseen toimistossa, mutta piipahdukset ”kenttätöissä” jäsenyrityksissä konsultoimassa, oppilaitoksissa luennoimassa sekä osaamisen kehittämiseen liittyvissä työryhmissä ovat todella antoisia ja muistuttavat, miksi teen tätä työtä.

Monet ovat aloittaneet uransa autoalan tai logistiikan perustutkinnon suorittamisesta ja kulkeneet mitä moninaisimpia kehityspolkuja aina toimitusjohtajaksi asti. Työn vaihtaminen autoalan ja kuljetusalan välillä on helppoa.

Nuori, Sinun ei tarvitse heti päättää, mitä asioita haluat tulevaisuudessa tehdä, sillä auto- ja kuljetusaloista on moneksi!

 

Kuljetus- ja Logistiikka -messuilla aloihimme ja monipuolisiin työtehtäviin tutustuminen käy helposti, tervetuloa Liikenneareenaan (6m28)! Osastollamme alan ammattilaiset eli uraoppaat kertovat eri työtehtävistä ja antavat käytännön vinkkejä urapoluille.

www.autoala.fi

www.kuljetusala.com